Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 20:56

Середня загальноосвітня 

школа № 175 

І-ІІІ ступенів

м. Києва
Вхід
Навігація
Архів
Головна » 2012 » Травень » 14 » "Я можу врятувати життя!"
09:25
"Я можу врятувати життя!"

Десятикласники нашої школи перемогли у змаганнях з надання першої невідкладної медичної допомоги


(дивитись відео http://healthfund.com.ua/ua/articles/411-zavershyvsia-tretii-etap-proektu-ya-mozhu-vriatuvaty-zhyttia.html).

26 квітня 2012 року в нашій школі відбулись фінальні змагання серед учнів чотирьох шкіл Шевченківського району з надання першої невідкладної медичної допомоги (ПНМД).

Відтак відбувся третій етап спеціального проекту для школярів України «Я можу врятувати життя!», який здійснюють Український фонд «Здоров’я» та Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та Шевченківської районної адміністрації м.Києва. Генеральним спонсором третього етапу проекту стала корпорація «Артеріум». Мета проекту – навчити школярів основам ПНМД у випадках зупинки кровообігу, обструкції дихальних шляхів стороннім тілом.


«Ніхто із нас не може бути застрахований від надзвичайних ситуацій. Вкрай  важливо, щоб у таку хвилину поруч була людина, яка б знала як діяти, могла попередити паніку серед оточуючих і  вміла надати першу допомогу потерпілому. Вірю, що учасники проекту тепер ділитимуться здобутими знаннями та навичками із іншими учнями», - йдеться у привітальному листі від заступника міністра охорони здоров’я України Олександра Толстанова.

Змагання відбулись після відповідних навчань 24–25 квітня, під час яких  фахові інструктори навчили надавати ПНМД 165 школярів СЗШ № 23, № 95, № 172, № 175. «Навчати дітей дуже важливо, адже вони завжди готові прийти на допомогу. Нещодавній випадок, що стався на Вінничині, коли 5-класниця врятувало свою 8-річну подругу з-під піщаного завалу, підтверджує це. Школярі можуть врятувати життя. Головне, щоб вони вміли це робити правильно, не ризикуючи при цьому своїм здоров’ям і життям. Саме це і є метою проекту», – сказав голова Українського фонду «Здоров’я» Володимир Дудка, спілкуючись із журналістами.

«Ми відгукнулися і підтримали цю акцію, бо знання, які ви отримали надзвичайно важливі, - сказала,  вітаючи школярів керівник служби зі зв’язків з громадськістю корпорації «Артеріум» Оксана Стефанова. - Я сподіваюся, що ви не тільки вмітимете надати допомогу, а й будете психологічно готові взяти на себе відповідальність за чиєсь життя».

Під час змагань учні, члени збірних шкільних команд, моделювали свої дії з порятунку життя відповідно до заданої інструкторами-суддями ситуації. Критеріями оцінювання були вміння орієнтуватися та зосереджуватися у критичній ситуації, швидко надавати допомогу, послідовно та правильно діяти.


Перемогу здобула збірна команда СЗШ №175, друге місце у команди гімназії №172 «Нивки», третє – і ліцей-інтернату №23. Замикає перелік фіналістів команда СЗШ №95. Усі команди одержали спортивний інвентар від організатора проекту. Спонсор третього етапу проекту корпорація «Артеріум» передала школам аптечки та спеціальні манекени, за допомогою яких інші учні навчатимуться надавати ПНМД. Також організатори передали всім учасникам змагань наочний та роздатковий матеріал – пам’ятки про надання ПНМД.


Переглядів: 919 | Додав: AS_175 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Посилання
Новий бло65к
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук

...
Конструктор сайтів - uCoz