Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 16:48

Середня загальноосвітня 

школа № 175 

І-ІІІ ступенів

м. Києва
Вхід
Навігація
Архів
Головна » 2013 » Березень » 19 » Інновації. Світ навчання.
16:03
Інновації. Світ навчання.

19 березня 2013 року у школі №175  ім. В.Марченкав рамках педагогічного марафону  «Інновації. Світ навчання»  пройшов  День Малої Комп’ютерної Академії у школі . Він  був насичений цікавими  інноваційними  та  інтерактивними  проектами, заняттями, семінарами.

Семінар для соціальних педагогів
"Безпечний Інтернет. Соціальні мережі: користь і шкода"

19 березня у СЗШ № 175 відбувся семінар для соціальних педагогів району
«Безпека в Інтернеті. Соціальні мережі: користь і шкода» 
в рамках Ярмарку педагогічних інновацій.

В ході семінару старшокласники нашої школи презентували свій проект «Безпечний Інтернет», над яким працюють,  ознайомили гостей із результатами анкетування щодо безпеки в Інтернеті та щодо значення соціальних мереж в житті учнів 7-9 класів нашої школи.

Класний керівник 9 класу Варська Т.А. розповіла про дані, що отримала, працюючи із батьками своїх учнів на тему безпечного користування глобальною та соціальними мережами.

Соціальні педагоги району , учителі та батьки, а також старшокласники із зацікавленням вислухали виступи гостей семінару: методиста психологічного відділу районного управління освіти Почупайла Віктора Миколайовича, спеціаліста «Молодіжної комп’ютерної академії» при НТУ КПІ  Фіголь Людмили Олександрівни, а також представника громадської організації «Трансформація» Паршакової Віталії Святославівни  .

Найцікавішою частиною виявилось обговорення актуальних питань на кшталт: з якого віку дорослим можна дозволяти дітям користувались Інтернетом; чи варто дозволяти дітям перебувати у мережі чи лише на окремих безпечних порталах; які перші ознаки того, що виникає Інтернет-залежність, та багато інших. Активно висловлювались цікаві думки, у обговоренні брали участь і дорослі, і старшокласники.

Небайдужість до теми безпечного користування Інтернетом і соціальними мережами дозволила учасникам семінару отримати корисну інформацію, яка стане у нагоді для продовження профілактичної і просвітницької роботи з дітьми та молоддю.





19 березня - День малої комп'ютерної академії у школі:

1) Виїзний урок по WEB-дизайну на тему: "Як зробити WEB-сайт найкращим" - запрошені викладачі Малої комп'ютерної академії при КПІ.

    Цікавим і змістовним був урок Web - дизайну , який провела викладач молодіжної компютерної академії "ІнталітГервазюк Надія Олексіївна спільно з вчителем інформатики Григоревською Л.М.   Учні 10 класу дізналися багато нового щодо правил створення  Web – сайтів,  з позицій сучасних вимог змогли оцінити свою роботу  в Інтернеті та врахувати зауваження кваліфікованих спеціалістів . А вчителі школи, в свою чергу, мали можливість прослухати майстер-клас та попрацювати над удосконаленням своїх вмінь по створенню комп’ютерної презентації .





2) Профорієнтаційний захід для восьмикласників "Сучасні професії, що пов'язані з комп'ютером" - запрошені викладачі Малої комп'ютерної академії при КПІ, Центр зайнятості Шевченківського району.

Профорієнтаційний  тренінг  «Професій безліч є цікавих …»підготувала та провела  голова методичного об’єднання класних керівників школи  -- Павловська Катерина Григорівна .  На захід завітали гості : представник Шевченківського центру зайнятості – Мацкевич Алла Георгіївна , методист  Молодіжної Академії «ІНТАЛІТ» при КПІ   --АбрамовськаАліна Вікторівна . Вони  познайомили учнів із новими сучасними  ІТ - професіями , розповіли про навчальні заклади  ,  що готують таких спеціалістів. І діти , і викладачі  отримали багато корисноїі цікавої інформації .




Комп'ютерний семінар-практикум для класних керівників школи "Використання IT-технологій у навчально-виховній діяльності працівників освіти", у рамках програми "Освіта столиці" - запрошені викладачі Малої комп'ютерної академії при КПІ.

Фахівці  Академії «Інталіт» , в рамках програми «Освіта столиці» , провели семінар-практикум  для учителів школи  зі створення презентацій, познайомили з освітніми мережами та сайтами , надали фахові поради.



Переглядів: 2059 | Додав: school175 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 92
Посилання
Новий бло65к
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Пошук

...
Конструктор сайтів - uCoz